Hospice Demeter is op zoek naar nachtvrijwilligers

Als nachtvrijwilliger slaap je in het hospice en word je, indien nodig, gewekt door de verpleegkundige om te ondersteunen in de zorg voor patiënten en naasten. Bijvoorbeeld:
– Samen met verpleegkundige/zorgkundige een patiënt helpen bij een transfer, toiletgang of verzorging.
– Nabijheid bieden aan een angstige of onrustige patiënt.
– Gastvrij ontvangen en ondersteunen van naasten die in huis zijn of komen.
– Waken bij een patiënt in de stervensfase of het verlenen van de laatste zorg na overlijden van een patiënt. Dit zal altijd in samenwerking en overleg met de verpleegkundige zijn.

De nachtdienst is van 23:00-8:00 uur. Tussen 23.30 en 7.00 uur slaapt de zorgvrijwilliger in principe, maar kan worden gewekt door de verpleegkundige om te ondersteunen in de patiëntenzorg.
Voor de nachtdiensten kun je een vrijwilligersvergoeding ontvangen à €4,50 per uur voor max. 41 nachten per jaar (volgens de richtlijnen van de Belastingdienst).

Zie voor meer informatie en aanmelden onze vrijwilligerspagina.