Cirkelteam

Cirkelteam

Het Cirkelteam De Biltse Kernen is een samenwerkingsverband van huisartsen uit De Bilt/Bilthoven, thuiszorgorganisatie Vitras CMD, Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg (VPTZ) De Biltse Kernen en Academisch hospice Demeter. Het Cirkelteam werkt samen om de zorg voor mensen in de palliatieve levensfase optimaal te ondersteunen, ieder vanuit de eigen competenties en mogelijkheden.

Hospice Demeter verzorgt voor alle mensen die zorg vanuit het Cirkelteam ontvangen de bereikbaarheid buiten de kantoortijden via 030 – 22 11 355. Dit vormt een aanvulling op de medische zorg vanuit de huisartsenpost (HAP). Iedere 2 weken komt het team samen in hospice Demeter voor een multidisciplinaire patiëntenbespreking. Uitgangspunt hierbij is het gebruik van ‘zorgregister palliatieve fase’ en de methodiek palliatief redeneren.

Voorzitter van het Cirkelteam is kaderarts palliatieve zorg i.o. Marieke Ausems; zorgcoördinator is verpleegkundig consulent hospicezorg Gon Uyttewaal. Het Cirkelteam werkt integraal samen met het de huisartsen  van Gezondheidscentrum De Bilt. 

Meer informatie over het Cirkelteam vindt u onder Onderzoek.

Meer informatie

Projectplan Cirkelteam

In de pers

Aandacht voor het Cirkelteam in Oog op palliatieve zorg, april 2014

Pin It on Pinterest

Share This