Selecteer een pagina

Het Mauritshuys

Specialistische balanszorg voor mensen met ALS en hun naasten

Het Mauritshuys

Het Mauritshuys wordt een plek waar door Academisch Hospice Demeter in De Bilt tijdelijk gespecialiseerde zorg wordt gegeven aan individuele ALS-patiënten. Dit om hen zelf en hun naasten/mantelzorgers tijdelijk te ontzorgen, de kans te geven om de gevolgen van een progressieve dodelijke ziekte op een rij te zetten en ook om gewoon even tot rust te komen. Het Mauritshuys is een initiatief van Bilthovenaar Maurits van de Brandeler die in 2018 ten gevolge van ALS is overleden. Het Mauritshuys gaat jaarlijks plaats bieden aan 20 tot 30 patiënten en zal tevens bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar balanszorg in het ALS-traject en de landelijke uitrol daarvan.

De kosten voor de realisatie van het Mauritshuys bedragen €500.000. Streven is om 50% van dit bedrag via donaties en verschillende fundraisingsacties bijeen te brengen.

Doneren voor het Mauritshuys

 

Het Mauritshuys wordt gesteund door Stichting Vrienden Academisch Hospice Demeter, Stichting Weltevreden 3, Stichting ALS, Bestuur ALS Patients Connected, ALS Lenteloop, ALS Centrum UMC, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht UMC Utrecht, Lions Club De Bilt-Bilthoven, vrienden van Maurits van den Brandeler.

Pin It on Pinterest

Share This