Het Mauritshuys

Tijdelijke zorg voor mensen met ALS

Het Mauritshuys

Het Mauritshuys wordt een plek waar door Academisch Hospice Demeter in De Bilt tijdelijk gespecialiseerde zorg wordt gegeven aan individuele ALS-patiënten. Dit om hen zelf en hun naasten/mantelzorgers tijdelijk te ontzorgen, de kans te geven om de gevolgen van een progressieve dodelijke ziekte op een rij te zetten en ook om gewoon even tot rust te komen. Het Mauritshuys is een initiatief van Bilthovenaar Maurits van de Brandeler die in 2018 ten gevolge van ALS is overleden. Het Mauritshuys gaat jaarlijks plaats bieden aan 20 tot 30 patiënten en zal tevens bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar balanszorg in het ALS-traject en de landelijke uitrol daarvan.

De kosten voor de realisatie van het Mauritshuys bedragen €500.000. Streven is om 50% van dit bedrag via donaties en verschillende fundraisingsacties bijeen te brengen.

Doneren voor het Mauritshuys

Fietsen voor het Mauritshuys

Zondag 15 september 2019 organiseert Lions Club De Bilt-Bilthoven  een fietstocht van De Bilt, waar het Mauritshuys moet komen, naar het Mauritshuis in Den Haag en terug (150 kilometer). Alleen het traject Den Haag – De Bilt is ook mogelijk (75 kilometer). Schrijf je in. Als lid van een team of als individu. Het inschrijfgeld bedraagt €25,- per deelnemer. Het maximaal aantal deelnemers is 200.

Het Mauritshuys wordt gesteund door Stichting Vrienden Academisch Hospice Demeter, Stichting Weltevreden 3, Stichting ALS, Bestuur ALS Patients Connected, ALS Lenteloop, ALS Centrum UMC, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht UMC Utrecht, Lions Club De Bilt-Bilthoven, vrienden van Maurits van den Brandeler.

Pin It on Pinterest

Share This