[29 november, Jakarta, Gon Uyttewaal en Cathelijne Verboeket]

We zijn veilig in Nederland aangekomen. De terugreis verliep veel meer ontspannen dan de heenreis. Toen wisten nog niet wat we precies konden verwachten. We kijken terug op een bijzonder inspirerende tijd.

De kennismaking met een ‘eager to learn and to share-groep’ Indonesische verpleegkundigen. Een heel leerzame ervaring omdat we naast symptoommanagement, dit blok vooral ook een start wilden maken met een cultuurverandering onder de verpleegkundigen. Een ontwikkeling naar gelijkwaardige samenwerkingspartners binnen het multidisciplinaire team. Dat was van tevoren misschien wel het meest spannende deel van deze cursus. De verpleegkundigen pakten het bijzonder goed op. Ze zullen zich in de aankomende opleiding ongetwijfeld verder gaan ontwikkelen.

De bewustwording van de eigen rol en het aanwakkeren van de innerlijke behoefte om te ontwikkelen bij de verpleegkundigen is geslaagd. En dat laatste maakt het echt een bijzondere ervaring! Nu terug naar ons thuis, wat natuurlijk ook weer heerlijk is!

Pin It on Pinterest

Share This