Selecteer een pagina

Op zaterdag 8 juli waren er de hele dag filmopnames in de huiskamer van Demeter voor een film over Goede Voorbeelden Palliatieve Zorg: instrumenten zoals het Utrecht Symptoom Dagboek, PaTz/Cirkelteam en Signalering in de Palliatieve Fase. In de film wordt een (bijna) waargebeurde casus nagespeeld. Centraal staat de relatie tussen een patiënt en zijn moeder. Beiden nemen in de laatste fase van zijn leven een belangrijke beslissing, begeleid door een team van zorgverleners. Je ziet intussen hoe de instrumenten worden ingezet en hoe ze onderling samenhangen. Collega’s Gerla Koele en Koosje Vos spelen een rol in de film.

Alle rollen worden gespeeld door echte zorgverleners, die in de film doen wat ze altijd doen: passende palliatieve zorg geven. Dat bleek heel goed te werken. Ook de bejaarde moeder van de patient is in het gewone leven moeder van een ernstig ziek kind. Alleen de patient is een ‘echte’ acteur. Het werd een bijzondere en intense dag, die we gezamenlijk afsloten op het zonnige terras.

De film wordt gemaakt in opdracht van de netwerken palliatieve zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht en zal worden gebruikt in onderwijs en zorgpraktijk. Doel is het stimuleren van aandacht voor en begrip van methodisch werken in de palliatieve zorg. We hopen zorgverleners te inspireren.

Pin It on Pinterest

Share This