Selecteer een pagina

Onderwijs / Dutch School | Eager to Share

dutch-school

Dutch School | Eager to Share

 

Demeter en de afdeling Medische Oncologie UMC Utrecht werken samen met de Dutch School for Gynaeco-oncology and Pelvic Surgery en de Diaspora Indonesia om de zorg voor mensen met kanker in Indonesie te verbeteren.

De 2-jarige training Eager to Share gaat op 17 november a.s. van start in Jakarta. Doelstelling is om 30 Indonesische verpleegkundigen meer kennis en vaardigheden bij te brengen op het gebied van oncologieverpleegkunde en palliatieve zorg. Van deze verpleegkundigen wordt verwacht dat zij hun kennis en vaardigheden direct overbrengen op collega’s van de afdelingen waar zij werken.

De meeste patiënten met kanker komen pas naar een ziekenhuis met een vergevorderd stadium 3/4. Daardoor is eigenlijk alle zorg palliatieve zorg. Gedurende 2 jaar zullen 6 modules worden verzorgd door steeds 2 of 3 gespecialiseerde verpleegkundigen uit Demeter en het UMC Utrecht.

Daarnaast verzorgt Demeter op aanvraag via de Dutch School multidisciplinaire trainingen palliatieve zorg in andere steden op Java (Yokyakarta, Surabaya) alsook op andere eilanden.

De experts

Dhr. Bernard Vos MSc, RN, OCN
Directeur Academisch Hospice Demeter
destijds Unithoofd Medische Oncologie, UMC Utrecht

Prof. dr. Saskia Teunissen RN, OCN, PhD
Hoogleraar Palliatieve zorg en Hospicezorg, UMC Utrecht
destijds algemeen directeur Academisch Hospice Demeter

Mw. Gon Uyttewaal MSc, RN
Verpleegkundig specialist palliatieve zorg, Academisch Hospice Demeter 

Mw. Cathelijne Verboeket-Crul MSc, RN
Verpleegkundig specialist palliatieve zorg, Academisch Hospice Demeter 

Publicaties en artikelen

Pin It on Pinterest

Share This